Varen met de Dr. Ir. S. L. Louwes

De reddingboot Dr. Ir. S. L. Louwes is de voormalige strandreddingboot van Zandvoort. Het type wordt de “Eierland Klasse” genoemd. Het schip is 10,33 m lang en met een diepgang van 60 cm heeft het haast geen beperkingen. De Louwes heeft van 1959 tot 1994 dienst gedaan voor de KNRM als reddingboot.

De Dr. Ir. S. L. Louwes heeft na een lang bestaan in Zandvoort nu een prachtige plek bij KNRM station op Lauwersoog, Hier wordt ze ingezet voor promotie tochten voor de redding maatschappij, asverstrooiingen en rondvaarten op het wad of het Lauwersmeer.

De boot wordt gevaren en onderhouden door een groep vrijwilligers. Gezamenlijk met de GEBROEDERS LUDEN zijn ze een prachtige aanvulling voor Lauwersoog en het waddengebied. Buiswater komt over je heen, je staat vlak op het water en je bent meer één met de zee. Tevens is het een schip om even een zandplaat aan te doen om een stukje te lopen op het wad. Kortom, genieten…

Deze reddingboot is gebouwd van Javaans teakhout. In dit schip zitten vele luchtkasten, daardoor is de Louwes onzinkbaar. De motor, een 6 cilinder Perkins is nog origineel. De Louwes neemt maximaal 10 gasten mee. Te boeken van april tot en met oktober.

Voor meer informatie en boekingen 06-10613151 of reddingbootlouwes@gmail.com 

Wij varen met groepen van 8 tot en met 10 personen. Voor grotere groepen zijn arrangementen mogelijk met andere historische schepen uit het Lauwersland gebied. We vertrekken vanuit de haven van Lauwersoog. Er is geen toilet aan boord. Wij kunnen tijdens de vaartocht zorgen voor een hapje en een drankje of een simpele lunch. Voor tochten op maat kunt u ons altijd bellen of mailen.

Voor alle vaartochten bestaat de kans op afgelasting vanwege het weer. Deze kans is overigens niet heel groot. Evenwel behouden we ons het recht om een tocht vanwege bovenstaande af te gelasten. Dit geldt ook bij onvoldoende deelname.