Vaartochten

Zeehondentocht

Ga met ons mee op een vaartocht door de Waddenzee en naar de zeehonden. We gaan proberen de zeehonden te spotten in hun eigen leefgebied. Neem je verrekijker mee! We vertrekken vanuit de haven van Lauwersoog. De zeehondentocht is afhankelijk van het getij. De tocht duurt ongeveer twee uur en kost € 24,50 per persoon. Reserveren en meer informatie via de mail info@gebroeders-luden.nl

Zaterdag 7 oktober 2023 vertrek 9:30 uur

Engelsmanplaattocht

We verzamelen aan boord in Lauwersoog en varen naar een prachtig deel van het wad tussen Ameland en Schiermonnikoog. Daar gaan we van boord voor een mooie wandeling onder begeleiding van een gids op de Engelsmanplaat, Op de terugweg varen we langs de zeehondenbanken. Totale duur ongeveer 3 uur. Prijs per persoon € 29,00.

Kledingadvies: korte broek en basketbalschoenen of surfschoenen. Warme trui of vest. Droge kleding en een handdoek.

Vrijdag 18 augustus 2023 vertrek 17:45 uur
Zaterdag 2 september 2023 vertrek 18:00 uur (sunsettour)
Zondag 8 oktober 2023 vertrek 10:00 uur

Graag een kwartier van te voren aanwezig zijn.

Nacht van de Nacht

Tijdens de Nacht van de nacht op vrijdag 27 oktober en zaterdag 28 oktober 2023 gaat in heel Nederland het licht uit, en worden er meer dan 500 evenementen georganiseerd. Zo ook op Lauwersoog, de Gebroeders Luden vaart uit voor een vaartocht op het wad. Indien mogelijk gaan de motoren uit, en hopen we een heldere sterrenhemel aan te treffen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. We vertrekken om 19:00 uur vanaf de vaste ligplaats tegenover Schierzicht. Duur van de vaartocht is 3 uur en de kosten zijn € 35,00. Reserveren via mail info@gebroeders-luden.nl of tel. 06-30452031.

Avondtocht (Sunsettour)

Geniet van de rust en de schoonheid en de prachtigste zonsondergangen op het Wad! Neem je camera en je verrekijker mee! De tocht duurt ongeveer twee uur en kost € 24,50 per persoon.


Zaterdag 16 september 2023 vertrek 18:30 uur

Dark Sky Waddenfotografie naar Engelsmanplaat

Ook dit jaar weer een leuke samenwerking met het Dark Sky Waddencentrum en Marcel R Fotografie. Ga mee op een unieke tour voor nachtfotografen. Vaar mee naar Engelsmanplaat en ervaar de Donkerte als nooit tevoren. Dit is dé kans om nachtfoto’s te schieten op een zeer unieke plek.

Vol is vol er kunnen maar 11 personen mee. Deelname is op eigen risico. Indien de weersomstandigheden niet optimaal zijn, dan zal de tour verplaatst worden naar een nieuwe datum. Voor info en boeken mail naar darkskywadden@gmail.com

Klik op onderstaande link voor data:

Fotografie tour kalender 2023 gebroeders Luden

De Gebroeders Luden is ook te huur voor:

  • Een vaartocht op het Nationaal Park Lauwersmeer
  • Een vaartocht op Werelderfgoed Waddenzee, met eventueel een bezoek aan Schiermonnikoog
  • Een vaartocht naar het Westgat en de Noordzee, met een wandeling op Engelsmanplaat
  • Een stijlvolle asverstrooiing
  • Yoga op Engelsmanplaat
  • Groeps- en bedrijfsuitjes, schoolreisjes, onderwijsprojecten, natuurtochten, fotoclubs en dergelijke.
  • Arrangementen met wadlopen, wadeten en wadvaren
  • Trouwen op Schiermonnikoog of Engelsmanplaat
  • of een tocht door u zelf ingevuld

Wij varen met groepen van 8 tot en met 12 personen. Voor grotere groepen zijn arrangementen mogelijk met andere historische schepen uit het Lauwersland gebied. We vertrekken vanuit de haven van Lauwersoog. Er is een toilet aan boord, alleen is deze minder goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Ook kunnen wij tijdens de vaartocht zorgen voor een hapje en een drankje of een simpele lunch. Voor tochten op maat kunt u ons altijd bellen of mailen.

Voor alle vaartochten bestaat de kans op afgelasting vanwege het weer. Deze kans is overigens niet heel groot. Evenwel behouden we ons het recht om een tocht vanwege bovenstaande af te gelasten. Dit geldt ook bij onvoldoende deelname.

20150711_125835