Nationale Historische Reddingbootdag

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nationale Historische Reddingbootdag

16 juni

Over de Nationale Historische Reddingbootdag

Waarom de NHRD?
Het is begonnen met een dag gecassoneerd zitten op het reddingstation. Vanwege de Nationale Oldtimerdag en de enorme mensenmenigte die daar op af komt, was het voor de bemanning van de reddingboot “Bert en Anneke Knape” niet mogelijk om binnen 10 minuten aanwezig te zijn in geval van een pieperoproep, dus besloten we tot een lange dag koffie drinken. En al drinkende en pratende met de vrijwilligers van historische brandweervoertuigen, was het plan voor een Historische ReddingbootDag al gauw geboren.

Missie
Onze missie is de naamsbekendheid vergroten van de K.N.R.M. en die van station Lelystad in het bijzonder. Dit doen we door de historie te laten zien in de vorm het varen met en bezichtigen van oude reddingboten, de verhalen van grote reddingen en de bemanning te laten horen, het openstellen van ons boothuis “Jan de Braal” en het laten zien van onze reddingboot “Bert en Anneke Knape”

Ons station
Op 5 oktober 2013 is het K.N.R.M. Station Lelystad operationeel gegaan. Daarvoor is in 2012 het station opgericht, zijn allerlei administratieve handelingen verricht, hebben de vrijwilligers hun opleidingen gevolgd, is de boot gedoopt en het boothuis overgedragen. vervolgens hebben we in het eerste jaar 32 reddingen verricht en in het tweede jaar 52. In 2022 werd 53 maal uitgevaren om hulp te verlenen aan schepen die in de problemen waren gekomen. Voor meer informatie over ons, kijk op www.knrm.nl

Locatie

Lelystad
Bataviahaven 5
Lelystad,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

KNRM Lelystad