Vaartochten

De Gebroeders Luden is te huur voor:

  • Een vaartocht op het Nationaal Park Lauwersmeer, met bezoek aan Oostmahorn
  • Een vaartocht op Werelderfgoed Waddenzee, met eventueel een bezoek aan Schiermonnikoog
  • Een vaartocht naar het Westgat en de Noordzee, met een wandeling op Engelsmanplaat
  • Een stijlvolle asverstrooiing
  • Yoga op Engelsmanplaat
  • Arrangementen met wadlopen, wadeten en wadvaren
  • of een tocht door u zelf ingevuld

Voor alle tochten geld maximaal 12 personen en minimaal 1 dagdeel. Voor grotere groepen zijn arrangementen mogelijk met andere historische schepen uit het Lauwersland gebied.

20150711_125835

1 dagdeel tochten.
Een vaartocht van ongeveer 4 uur. Vertrek en aankomst buitenhaven Lauwersoog.
Kosten € 35,00 per persoon, afvaart vanaf minimaal 8 personen.

2 dagdeel tochten.
Vaartocht van 6 á 8 uur, met mogelijkheid van tussen stop op Schiermonnikoog.
Vertrek Lauwersoog, aankomsthaven in overleg.
Kosten € 75,00 per persoon, afvaart vanaf minimaal 8 gasten.

Bel voor reserveringen 06-30452031

De bemanning van de Gebroeders Luden heet u welkom aan boord! Hieronder een aantal mogelijkheden van onze vaartochten. Wij varen met groepen van 8 tot en met 12 personen. We vertrekken vanuit de haven van Lauwersoog. Er is een toilet aan boord, alleen is deze minder goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Ook kunnen wij tijdens de vaartocht zorgen voor een hapje en een drankje of een simpele lunch. Informeert u naar de mogelijkheden via de mail info@gebroeders-luden.nl of 06-30452031.

Nacht van de Nacht (Volgeboekt)

Tijdens de Nacht van de nacht op 26 oktober 2019 gaat in heel Nederland het licht uit, en worden er meer dan 500 evenementen georganiseerd. Zo ook op Lauwersoog, de Gebroeders Luden vaart uit voor een vaartocht op het wad. Indien mogelijk gaan de motoren uit, en hopen we een heldere sterrenhemel aan te treffen. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. We vertrekken om 19:00 uur vanaf de vaste ligplaats tegenover Schierzicht. Duur van de vaartocht is 3 uur en de kosten zijn € 27,50. Reserveren via mail info@gebroeders-luden.nl of tel. 06-30452031.

Vaartochten op het Lauwersmeer

In samenwerking met Landal Esonstad worden er vaartochten georganiseerd op de oude Lauwerzee vanaf de voormalige ligplaats van reddingboot Gebroeders Luden station Oostmahorn.

Van 1965 tot 1969 voer de Gebroeders Luden hier vandaan om reddingen op de Noordzee te verrichten.

De vaartochten beginnen om 11:00 uur en duren een uur. Vertrek elk heel uur. We varen door het Nationaal park Lauwersmeer en de bemanning kan u informatie geven over de reddingboot en het gebied. Kaarten kosten € 9,00 per persoon en zijn te koop bij de receptie van Landal Esonstad.

Op de volgende data wordt er gevaren op het Lauwersmeer:

21 en 22 april, 30 april, 16 juli, 23 juli, 30 juli, 6 augustus, 13 augustus, 20 augustus, 27 augustus, 8 oktober, 15 oktober en 22 oktober

Beleef het varen op de oude Lauwerzee!

Trouwen op de Gebroeders Luden

Uw bruiloft op de Gebroeders Luden of wij brengen u naar de trouwplek, wat dacht u van de Engelsmanplaat of Schiermonnikoog. Neem contact op via de mail info@gebroeders-luden.nl of 06-30452031 om de mogelijkheden te bespreken.

Engelsmanplaattochten

Tevens organiseren wij vaartochten naar Engelsmanplaat, waarbij we een wandeling gaan maken op de plaat onder leiding van een wadgids. Voor groepen van 8 tot en met 12 personen.

Lauwersoog – Oostmahorn – Zoutkamp

We varen van Lauwersoog over het Lauwersmeer naar Zoutkamp. Er wordt een tussenstop gemaakt in Oostmahorn. Eventueel hier opstappen is mogelijk. In Zoutkamp kunt u een bezoek brengen aan de Palingrokerij of het Visserijmuseum. Of gezellig zitten op een van de vele terrassen. Duur van de tocht is ongeveer anderhalf uur heen, en anderhalf uur terug. In Zoutkamp heeft u twee uur de tijd om het Visserijmuseum te bezoeken, of om op een van de vele terrasjes te zitten. Reserveren en meer informatie via de mail of 06-30452031.

Zeehondentochten

Ook kunt u met de Gebroeders Luden mee met een zeehondentocht op het wad, de tocht duurt ongeveer twee uur. Wij varen af met een minimale deelname van 8 personen. Reserveren en meer informatie via de mail of 06-30452031.

Westgattocht

Beleef het varen, het wad op, het zeegat uit. Ga mee op deze unieke vaartocht, en voel hoe het is om een echte redder te zijn. Duur van de tocht is ongeveer 4 uur. De kosten zijn € 33,00. Op de volgende data wordt er bij voldoende deelname gevaren naar het Westgat:

21 september 2019 vertrek om 13:00 uur

Reserveren kan via de mail info@gebroeders-luden.nl of tel. 06-30452031.

Schiermonnikoog

Ons schip is exclusief te boeken voor groeps- en bedrijfsuitjes, schoolreisjes, onderwijsprojecten, natuurtochten, fotoclubs en dergelijke. We hebben de mogelijkheid om uw gezelschap op te halen buiten de reguliere boottijden van Schiermonnikoog.

Lezingen

Onze PR mensen kunnen lezingen verzorgen voor verenigingen, clubs en bedrijven over de geschiedenis van het reddingwezen en over onze stichting.

Zij komen graag bij u langs met een beamer en laptop om filmbeelden te laten zien van reddingboten, hoge zeeën en schipbreuken. Vragen kunnen beantwoord worden door o.a. een oudschipper van de Gebroeders Luden.