Vaartochten

De bemanning van de Gebroeders Luden heet u welkom aan boord! Hieronder een aantal mogelijkheden van onze vaartochten. Wij varen met groepen van 8 tot en met 12 personen. We vertrekken vanuit de haven van Lauwersoog. Er is een toilet aan boord, alleen is deze minder goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Ook kunnen wij tijdens de vaartocht zorgen voor een hapje en een drankje of een simpele lunch. Informeert u naar de mogelijkheden via de mail info@gebroeders-luden.nl of 06-12293397.

Nacht van de nacht

Tijdens de Nacht van de nacht op 27 oktober gaat in heel Nederland het licht uit, en worden er meer dan 500 evenementen georganiseerd. Zo ook op Lauwersoog, de Gebroeders Luden vaart uit voor een vaartocht op het wad. Indien mogelijk gaan de motoren uit, en hopen we een heldere sterrenhemel aan te treffen. We vertrekken om 20:00 uur vanaf de vaste ligplaats tegenover Schierzicht. Duur van de vaartocht is 3 uur en de kosten zijn € 24,00. Reserveren via mail info@gebroeders-luden.nl of tel. 06-12293397. Deze vaartocht is uitverkocht!

Vaartochten op het Lauwersmeer

In samenwerking met Landal Esonstad worden er vaartochten georganiseerd op de oude Lauwerzee vanaf de voormalige ligplaats van reddingboot Gebroeders Luden station Oostmahorn.

Van 1965 tot 1969 voer de Gebroeders Luden hier vandaan om reddingen op de Noordzee te verrichten.

De vaartochten beginnen om 11:00 uur en duren een uur. Vertrek elk heel uur. We varen door het Nationaal park Lauwersmeer en de bemanning kan u informatie geven over de reddingboot en het gebied. Kaarten kosten € 9,00 per persoon en zijn te koop bij de receptie van Landal Esonstad.

Op de volgende data wordt er gevaren op het Lauwersmeer:

10 april 2018
1 mei 2018
10, 17, 24 en 31 juli 2018
7, 14, 21 en 28 augustus 2018
9, 16 en 23 oktober 2018

Beleef het varen op de oude Lauwerzee!

Vaartocht met bezoek aan de expositie WONDERBOOT

Het is mogelijk om een vaartocht met de Gebroeders Luden te combineren met de expositie WONDERBOOT 90 jaar INSULINDE in de STUURHUT, ons onderkomen aan de wal. De Insulinde was de eerste stalen zelfrichtende reddingboot ter wereld, en gestationeerd in Oostmahorn. Een revolutionaire boot die veel levens heeft gered. Ontdek het wonderlijke verhaal van de Insulinde op deze tentoonstelling. De “Stuurhut” is open op dinsdagen van 10:00 tot 15:00 uur en voor groepen ook op andere dagen op afspraak. De expositie is te zien van 1 april tot 31 oktober 2018. Bel voor meer informatie of reserveren met 06-12293397 of mail naar info@gebroeders-luden.nl.

Engelsmanplaattochten

Tevens organiseren wij vaartochten naar Engelsmanplaat, waarbij we een wandeling gaan maken op de plaat onder leiding van een wadgids. De kosten voor deze tocht zijn € 30,00.  Voor groepen van 8 tot en met 12 personen.

Lauwersoog – Oostmahorn – Zoutkamp

We varen van Lauwersoog over het Lauwersmeer naar Zoutkamp. Er wordt een tussenstop gemaakt in Oostmahorn. Eventueel hier opstappen is mogelijk. In Zoutkamp kunt u een bezoek brengen aan de Palingrokerij of het Visserijmuseum. Of gezellig zitten op een van de vele terrassen. Duur van de tocht is ongeveer anderhalf uur heen, en anderhalf uur terug. In Zoutkamp heeft u twee uur de tijd om het Visserijmuseum te bezoeken, of om op een van de vele terrasjes te zitten. De kosten voor deze tocht zijn € 40,00. Reserveren via de mail of 06-12293397

Zeehondentochten

Ook kunt u met de Gebroeders Luden mee met een zeehondentocht op het wad, de tocht duurt ongeveer twee uur. De kosten voor deze tocht zijn € 18,00. Wij varen af met een minimale deelname van 8 personen. Reserveren via de mail of 06-12293397

Westgattocht

Beleef het varen, het wad op, het zeegat uit. Ga mee op deze unieke vaartocht, en voel hoe het is om een echte redder te zijn. Duur van de tocht is ongeveer 4 uur. De kosten zijn € 30,00. Op de volgende data wordt er bij voldoende deelname gevaren naar het Westgat:

15 september 2018 vertrek om 13:00 uur

Reserveren kan via de mail info@gebroeders-luden.nl of tel. 06-12293397.

Schiermonnikoog

Onze schip is exclusief te boeken voor groeps- en bedrijfsuitjes, schoolreisjes, onderwijsprojecten, natuurtochten, fotoclubs en dergelijke. We hebben de mogelijkheid om uw gezelschap op te halen buiten de reguliere boottijden van Schiermonnikoog.

Lezingen

Onze PR mensen kunnen lezingen verzorgen voor verenigingen, clubs en bedrijven over de geschiedenis van het reddingwezen en over onze stichting.

Zij komen graag bij u langs met een beamer en laptop om filmbeelden te laten zien van reddingboten, hoge zeeën en schipbreuken. Vragen kunnen beantwoord worden door o.a. een oudschipper van de Gebroeders Luden.