Vaartochten

De bemanning van de Gebroeders Luden heet u welkom aan boord! Hieronder een aantal mogelijkheden van onze vaartochten. Wij varen met groepen van 8 tot en met 12 personen. We vertrekken vanuit de haven van Lauwersoog. Er is een toilet aan boord, alleen is deze minder goed bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn. Ook kunnen wij tijdens de vaartocht zorgen voor een hapje en een drankje of een simpele lunch. Informeert u naar de mogelijkheden via de mail info@gebroeders-luden.nl of 06-12293397.

Vaartochten op het Lauwersmeer

In samenwerking met Landal Esonstad worden er vaartochten georganiseerd op de oude Lauwerzee vanaf de voormalige ligplaats van reddingboot Gebroeders Luden station Oostmahorn.

Van 1965 tot 1969 voer de Gebroeders Luden hier vandaan om reddingen op de Noordzee te verrichten.

De vaartochten beginnen om 12:00 uur en duren een uur. Vertrek elk heel uur. We varen door het Nationaal park Lauwersmeer en de bemanning kan u informatie geven over de reddingboot en het gebied. Kaarten kosten € 8,00 per persoon en zijn te koop bij de receptie van Landal Esonstad.

Op de volgende data wordt er gevaren op het Lauwersmeer:

Op dit moment zijn de data voor 2018 nog niet bekend

Beleef het varen op de oude Lauwerzee!

Engelsmanplaattochten

Tevens organiseren wij vaartochten naar Engelsmanplaat, waarbij we een wandeling gaan maken op de plaat onder leiding van een wadgids. De kosten voor deze tocht zijn € 30,00.  Voor groepen van 8 tot en met 12 personen.

Lauwersoog – Oostmahorn – Zoutkamp

We varen van Lauwersoog over het Lauwersmeer naar Zoutkamp. Er wordt een tussenstop gemaakt in Oostmahorn. Eventueel hier opstappen is mogelijk. In Zoutkamp kunt u een bezoek brengen aan de Palingrokerij of het Visserijmuseum. Of gezellig zitten op een van de vele terrassen. Duur van de tocht is ongeveer anderhalf uur heen, en anderhalf uur terug. In Zoutkamp heeft u twee uur de tijd om het Visserijmuseum te bezoeken, of om op een van de vele terrasjes te zitten. De kosten voor deze tocht zijn € 40,00. Reserveren via de mail of 06-12293397

Zeehondentochten

Ook kunt u met de Gebroeders Luden mee met een zeehondentocht op het wad, de tocht duurt ongeveer twee uur. De kosten voor deze tocht zijn € 16,00. Wij varen af met een minimale deelname van 8 personen. Reserveren via de mail of 06-12293397

Westgattocht

Beleef het varen, het wad op, het zeegat uit. Ga mee op deze unieke vaartocht, en voel hoe het is om een echte redder te zijn. Duur van de tocht is ongeveer 4 uur. De kosten zijn € 30,00.

Schiermonnikoog

Onze schip is exclusief te boeken voor groeps- en bedrijfsuitjes, schoolreisjes, onderwijsprojecten, natuurtochten, fotoclubs en dergelijke. We hebben de mogelijkheid om uw gezelschap op te halen buiten de reguliere boottijden van Schiermonnikoog.

Lezingen

Onze PR mensen kunnen lezingen verzorgen voor verenigingen, clubs en bedrijven over de geschiedenis van het reddingwezen en over onze stichting.

Zij komen graag bij u langs met een beamer en laptop om filmbeelden te laten zien van reddingboten, hoge zeeën en schipbreuken. Vragen kunnen beantwoord worden door o.a. een oudschipper van de Gebroeders Luden.